Глюкоза фарм
105 ₴/кг
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- В наявності
- +380 (50) 766-50-07Ангеліна, КІПіА
- +380 (50) 954-47-07Олена, безготівковий розрахунок
- +380 (97) 321-67-27Дмитро, лабораторне обладнання
- +380 (63) 314-94-56Володимир
Глюкоза являє собою безбарвні кристали чи білий дрібнокристалічний порошок без запаху, солодка на смак, розчинний у воді і органічних розчинниках. Є моносахаридом, шестиатомний цукром (гексозой). Щільність 1,54 г/см3. Температура плавлення - 146° C. Хімічна формула: C6H12O6 В особливому вигляді глюкоза міститься майже у всіх органах зелених рослин. Особливо її багато в виноградному соку, тому глюкозу іноді називають виноградним цукром. Мед в основному складається з суміші глюкози з фруктозою. В організмі людини і тварин глюкоза міститься в м'язах, в крові (0,1-0,12%) і служить основним джерелом енергії для клітин і тканин організму. В промисловості глюкозу отримують кислотним або ферментативним гідролізом картопляного або кукурудзяного крохмалю.
Застосування глюкози (декстрози, виноградного цукру).
Так як глюкоза легко засвоюється організмом, її використовують у медицині як зміцнювальний лечебноесредство при явищах серцевої слабкості, шоці, вона входить до складу кровозаменяющих і протишокових рідин. Її використовують при інтоксикації (наприклад при харчовому отруєнні або діяльності інфекції), вводять внутрішньовенно струминно і крапельно, так як вона є універсальним антитоксичну засобом. Також препарати на основі глюкози і сама глюкоза використовується ендокринологами при визначенні наявності і типу цукрового діабету у людини (у вигляді стрес тесту на висновок підвищеної кількості глюкози з організму).
Широко застосовують глюкозу в кондитерській справі (виготовлення мармеладу, карамелі, печива тощо), в текстильній промисловості в якості відновника, в якості вихідного продукту при виробництві аскорбиновых і гликоновых кислот, для синтезу ряду похідних цукрів і т. д.
Большое значение имеют процессы брожения глюкозы. Так, например, при квашении капусты, огурцов, молока происходит молочнокислое брожение глюкозы, так же как и при силосовании кормов. Если подвергаемая силосованию масса недостаточно уплотнена, то под влиянием проникшего воздуха происходит маслянокислое брожение и корм становится непригоден к применению.
На практике используется также спиртовое брожение глюкозы, например при производстве пива.
Фізико-хімічні характеристики кристалічної гідратної глюкози ГОСТ 975-88. Примітка:
При просіюванні 100 г глюкози через металеве сито з отворами 1,5×1,5 мм залишок на ситі не допускається.
Основні | |
---|---|
Виробник | Китайча |
Країна виробник | Китай |
- Ціна: 105 ₴/кг