Ареометр АЦ-3 (10...20)
156 ₴
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- В наявності
- +380 (50) 766-50-07Ангеліна, КІПіА
- +380 (50) 954-47-07Олена, безготівковий розрахунок
- +380 (97) 321-67-27Дмитро, лабораторне обладнання
- +380 (63) 314-94-56Володимир
Використання ареометра видає найточніший результат. Дія цього приладу ґрунтується на законі Архімеда.
Ареометр являє собою скляну трубку з нижньою частиною, заповнену під час калібрування дрібом або ртуттю, до потрібної маси. Верхня вузька частина містить шкалу, проградовану згідно з значеннями концентрації розчиненої речовини або щільності розчину. Щільність розчину дорівнює відносно маси приладу до об'єму його занурення в рідину.
АЦ-3 — ареометр розроблений для визначення за масою сухих речовин, частки цукру в водному розчині. Використовується для того, щоб визначити завершення процесу первинного бродіння медового, фруктового або виноградного вина, пива. Крім того, застосування інструмента дає змогу визначити кінцевий вміст алкоголю в зазначених продуктах. На першому етапі визначається щільність матеріалу. Для цього наповніть мензурку або колбу тільки приготованим винним продуктом або медовим вином і опустіть в неї АЦ-3. Повантажувати ареометр треба до певної позначки (залежно від початкової щільності). Наприклад, шкала 10 = щільності 12%, тобто 6 г. алкоголю. На другому етапі виявляться завершення первинного бродіння. Для цього, після бродіння (4-7 днів) вимірювання треба повторити. Час бродіння залежить від рецептури. Зазвичай щільність матеріалу (кінцева) дорівнює 2-3 одиницям за ареометром. Виняток може становити міцні сорти. Для розрахунку вмісту алкоголю потрібно відняти від першого показника щільності кінцевий. Якщо перший показник був дорівнює 12 одиниць, а кінцевий — 3-м, то за допомогою таблиці значень переводить 12 одиниць на 6 градусів, а 3 одиниці — в 1,25 градуса, і в результаті отримуємо 4,75 градуса (6-1,25). Ареометр для цукру АЦ випускається в співвідомленні з ГОСТ 18481-81. Первинна поверка ареометр-сахарометра АЦ здійснюється під час випуску з виробництва.
Міжповерковий інтервал — 4 роки.
Матеріал-основа: скло.
Під час експлуатації ареометр треба зберігати від ударів і впливу температури вище ніж 80 °C. Під час проведення вимірювань із застосуванням ареометра треба враховувати, що його шкала відготована, і перевірена за температури приблизно +20 °C. За іншого температури вимірюваної рідини похибка ареометра перевищуватиме нормоване значення. Під час проведення вимірювань ареометр обережно відпустити в вимірювану рідину та дати йому можливість вільно плавати, не торкаючись стінок судин. Показання ареометра зчитують по нижньому краю меніска.
Комплект постачання: ареометр, футляр, паспорт.
Основні | |
---|---|
Виробник | Склоприлад |
Країна виробник | Україна |
Довжина | 165 мм |
Матеріал | Скло |
Призначення | Цукор |
Наличие термометра | Ні |
- Ціна: 156 ₴