Манітол
Манніт — білий кристалічний порошок із легким солодкуватим смаком, без запаху. Речовина широко поширена в природі, вперше було виділено з маннового ясена. Також легко синтезується штучним способом.
Органічна речовина з групи спиртів. Добре розчиняється у воді, під час нагрівання розчинність поліпшується. Погано розчиняється або повністю нерозчинний у етанолі, ефірах, вуглеводнях. Під час нагрівання мало схильний до карамелізації. Плавиться за температури 164-169 oС.
Сфера застосування манніту досить широка. У харчовій промисловості він використовується як підсолоджувач у продуктах для діабетиків. У легкій промисловості манніт — компонент ПАР, оліф, лаків, парфумерії. У хімічній промисловості розчини речовини використовуються для титровання бору та германію, в електрохімії — для створення фону. За кімнатної температури та дотримання відповідних умов гарантійний термін зберігання становить до 5 років.
Основні | |
---|---|
Виробник | Китайча |
Країна виробник | Китай |
- Ціна: 399 ₴/кг