Ксантанова камедь — природний полісахарид, який використовується в харчовій промисловості як емульгатор і стабілізатор як харчова добавка E415. Отримують ксантан способом ферментації глюкози або сахарози бактеріями Xanthomonas campestris. Бродіння вихідних продуктів триває від одного до чотирьох днів. Після завершення циклу бродіння до сировини додаючи ізопропіловий спирт, унаслідок чого полісахарид випадає у формі осаду. Осад відфільтровують і сушать. Отриманий порошок постачається на підприємства харчової промисловості, як домішка E415
Головна властивість добавки E415 — збільшення в'язкості рідини під час додавання речовини в дуже малій кількості (зазвичай менш ніж 1%). На відміну від інших загусників, ксантанова камедь має стабільні властивості в дуже широкому діапазоні температур (від -18 oС до 120 oС) і кислотності (від 2 до 12 pH).
Основні | |
---|---|
Виробник | Китайча |
Країна виробник | Китай |
- Ціна: 520 ₴/кг