Колби конічні
Конічні колби одні з найбільш популярних лабораторних видів. Цю посуд випускають з маркуванням Кн, а виглядає вона як конус з розширеною верхівкою.
Вони стійкі, зручні у використанні. Завдяки вузького горла розчини в таких ємностях легко перемішувати методом обертань або збовтування, не побоюючись виливання рідини через верх. Вузьке горло перешкоджає швидкому випаровуванню вмісту посуду.
Частіше використовують для титрування. Зручно користуватися конічними колбами з мітками, які не є мірною шкалою, просто показують приблизну зміна обсягу реакційної суміші.
Кобли конічні часто використовуються в лабораторіях для різних цілей (приготування реактивів, титрування, кип'ятіння або змішування, фільтрація та інше). Суджене горло, широке і плоске дно, гарна місткість дозволяють ставити на шейкер, магнітну мішалку для розчинення компонентів, підігріву та перемішування вмісту. Вузька горловина для таких робіт є перевагою перед скляними циліндричними.
Частина колб випускається з орієнтовною шкалою на стінках, що дозволяє відзначити обсяг доданого реактиву.
Конічні колби – одна з найзручніших судин у лабораторному устаткуванні. Вони стійкі на горизонтальній поверхні, дозволяють використовувати різні пристрої для розмішування.
Виріб універсальний. Його застосовують, зокрема, для приготування та зберігання розчинів, для титрування, як приймачів у приладах для перегонки та дистиляції, у реакціях перекристалізації органічних сполук з летких розчинників.
ГОСТ 25336-82, скло ТС за ГОСТ 21400-75.