Дистилятори
Аквадистилятор (дистилятор) — це прилад, призначений для очищення води. Метод дистиляції чи перегонки (латинською distillatio означає «стікання краплями») вважається найбільш ефективним і універсальним методом очищення води.
Це апарат для очищення води шляхом її кип'ятіння і подальшої конденсації утворюється пари.
Внаслідок перегонки вода звільняється від розчинених у ній нелетких речовин, а також хвороботворних мікроорганізмів.
Залежно від продуктивності можна виділити кілька типів дистиляторів:
1. Побутові (настільні) дистилятори – з невеликою продуктивністю. Отриману на цих дистиляторах воду вживають у їжу, для розведення ліків будинку, доливки в акумулятор та ін.
2. Дистилятори з невисокою продуктивністю 4-10 літрів на годину. Використовуються у невеликих лабораторіях, відділеннях лікарень, аптеках.
3. Дистилятори з великою продуктивністю – 25 л/год та вище – для великих лабораторій, лікарень, підприємств.
4. Бідистилятори – для приготування дистильованої води найвищої якості (особливо чистої).