Мінералізатори (дигесторы) для мокрого озолення
Дослідження продуктів харчування та кормів займає істотну частину лабораторної роботи. Мінералізатори мокрого озолення незамінні методом К'єльдаля.
Особливості використання дигесторов
При проведенні досліджень якості різноманітних харчових продуктів і кормів, визначення кількості білка є найбільш важливим. Це дослідження відбувається за методом К'єльдаля. Для проведення першого етапу озолення використовують дигестори. Сам процес, який відбувається у мінералізаторах, займає багато часу. За цей період відбувається повне розчинення проби у сірчаній кислоті. Найбільш зручними для подібних аналізів визнані автоматичні установки інфрачервоного або блокового типу KD 10 та KD 10Т.
Обладнання має декілька особливостей:
- високий ступінь розігріву, тому що в ньому передбачено потужний нагрівальний елемент;
- можливість встановлення різних програм для різної сировини;
- можливість підбору оптимальних умов нагріву за рахунок завдання кількох етапів з різним ступенем нагріву та різною її тривалістю.
Мінералізатори забезпечені кольоровим рідкокристалічним екраном, який дублюється кнопками. Таким чином, дигестор не викликає труднощів в управлінні. Додатково до дигестора можна придбати скрубер, яким може керувати сам мінералізатор.
Обладнання має декілька особливостей:
- високий ступінь розігріву, тому що в ньому передбачено потужний нагрівальний елемент;
- можливість встановлення різних програм для різної сировини;
- можливість підбору оптимальних умов нагріву за рахунок завдання кількох етапів з різним ступенем нагріву та різною її тривалістю.