Визначення протеїну/азоту
Особливості визначення протеїну/азоту методом Кєльдаля
Метод Къельдаля використовується для визначення кількості азоту/протеїну в харчової і комбікормової промисловості, в хімічній і фармацевтичній сферах, при виробництві напоїв та ін. Метод відповідає міжнародним стандартам.
Процедура аналізу включає три етапи:
- мінералізація (спалювання) зразка;
- дистиляція (відгін з парою);
- титрування.
Мінералізатор проводить найскладніший етап робіт — мокре озолення, при якому відбувається «спалювання» зразка в сірчаній кислоті. Катализаторные таблетки необхідні для прискорення процесу.Скрубер використовується на етапі озолення в минерализаторе для поглинання і нейтралізації газоподібних випарів кислоти. Для відгонки з парою застосовується паровий дистилятор, який гарантує герметичність і повну безпеку процесу.