Продавець ТОВ "АЛЛХІМ" розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
929 відгуків
Відправлення замовлень від 300 грн.Самовивіз від 50 грн

При зверненні до компанії в неробочий час, Ваша заявка або питання буде опрацьовано в черговому режимі. Завжди на зв'язку.

+380 (97) 125-37-72
+380 (68) 811-81-48
+380 (50) 954-47-07
+380 (97) 321-67-27
Комплексне оснащення лабораторій
Кошик

Хімія в харчовій промисловості

Хімія в харчовій промисловості

Цікаво, чи замислювався людина, щоб він їв зараз, якщо б не хімія? Сам процес приготування їжі – ряд послідовних перетворень однієї речовини в іншу, які ми використовуємо щодня у побуті. А продукти в сучасному світі часто результат роботи хіміків. Судіть самі:

      • здавна для випічки використовувалися дріжджі (реакція бродіння) і сода, гашене оцтом;
      • реакція бродіння використовується при виготовленні квасу та пива, а газована вода – теж результат хімічного процесу;
      • сік рослин використовувався для підфарбовування: найяскравіший приклад – старовинні рецепти фарбування великодніх яєць цибулевої лушпинням, соком буряка, червонокачанної капусти;
  • щоб зберегти колір і «закріпити» його використовують оцет: борщ залишиться яскраво-червоним, якщо додати трохи оцту при варінні, і стане блідим, якщо довго варити овочі;
  • а пересолений суп можна «врятувати», якщо опустити в нього загорнутий в марлю рис: ефект досягається за рахунок абсорбції;
  • в сучасній харчовій промисловості використовуються безліч штучних барвників, ароматизаторів, стабілізаторів, згущувачів.

Хімія настільки міцно увійшла в харчову промисловість, що з'явився окремий напрям – молекулярна кухня. Рецепти повністю засновані на хімічних реакціях, з печінки роблять цукерки, з апельсина – спагетті, з бальзамічного оцту – ікру. Рецептура молекулярної кухні різноманітна, в процесі приготування використовується здатність молекул змінювати свої властивості і форму під впливом реагентів і різних факторів (наприклад, високих або низьких температур).

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner