Поживний агар, (Україна), 250гр
- Код товару: 531-
- Наявність: В наявності
Зверніть
увагу: фото на сайті — ілюстрація! Фактична упаковка може відрізнятися.
Обов’язково уточніть формат фасування у менеджера перед оформленням замовлення.
Поживний агар - це базове щільне поживне середовище, яке комплексно забезпечує ріст
більшості бактерій. Воно використовується для діагностики зразків на присутні
бактерії, для виділення окремих штамів та для різноманітних лабораторних
досліджень. В складі відсутні інгібітори, а пептон та екстракт забезпечують
мікроорганізми поживними речовинами для нарощування біомаси, виділення
пігментів та інших характерних продуктів.
Призначення: Культивування мікроорганізмів
Короткий опис та пояснення: Поживний агар є основним поживним
середовищем, що використовується для підтримки росту мікроорганізмів,
культивування вимогливих організмів у разі збагачення середовища сироваткою або
кров’ю, також поживний агар використовуються для перевірки чистоти культури
перед проведенням біохімічного або серологічного тестування культури. Ця
відносно проста формула агару була збережена і до цих пір широко
використовується в мікробіологічному обстеженні різних матеріалів і також
рекомендується стандартними методиками. Це одне з декількох неселективних
середовищ, що використовуються при рутинному культивування мікроорганізмів.
Поживний агар може бути використаний для вирощування та підрахунку бактерій що
не особливо вибагливі. Додавання до поживного агару різних біологічних рідин,
наприклад конячої або овечої крові, сироватки, яєчного жовтку і т.д. робить
його придатним для вирощування вибагливих мікроорганізмів. За потребою,
поживний агар може бути збагаченим. Поживний агар, модифікований шляхом
додавання 4 - метілумбелліферіл - β -D- глюкуроніду ( MUG ), використовується
для флуорогенного виявлення Escherichia coli. Поживний агар відповідає вимогам
APHA та Асоціації офіційних хіміків - аналітиків до стандартних методик.
Поживний агар входить до складу багатьох стандартних методик тестування
продуктів харчування, молочних продуктів, води та інших матеріалів.
Принцип дії: Поживний агар виготовляється з використанням
спеціально підібраної сировини, що гарантує пишне зростання широкого спектру
мікроорганізмів. Пептони з тваринної тканини, екстракт яловичини і екстракт
дріжджів є джерелом необхідних сполук азоту, вуглецю, вітамінів та деяких
мікроелементів, необхідних трасування для росту бактерій. Хлорид натрію
підтримує осмотичний рівновагу середовища.
Склад:
Пептон ферментативний - 10 г/л
Агар мікробіологічний - 10 г/л
Натрію хлорид - 5 г/л
Дріжджовий екстракт - 3 г/л
Інструкція з використання:
1. Розчинити 28 г середовища при нагріванні в 1 л води очищенної.
2. Прокипятити 2-3 хв, до повного розчинення компоненнтів.
3. Автоклавувати протягом 15 хв при 121 С
4. Охолодити до 50-45 С та розлити у стерильні чашки Петрі
Рівень pH: 7,3-0,2 при 25 С
Фасування:
100 г —
на ~3,7 л готового середовища
250 г —
на ~9,2 л готового середовища
Умови
зберігання:
Зберігати
в щільно закритій тарі, у сухому, темному місці при температурі не вище +25°C.
Уникати контакту з вологою. Термін придатності — 36 місяців з дати виготовлення.
Купити Поживний
агар у фасуванні 100 г або 250 г можна через наш сайт із доставкою по
Україні. Продукція відповідає вимогам для офіційного лабораторного
застосування.
.jpg)


